Politic

Mădălin Borș:” Rece e realitatea, dar și mai rece e liberalul Cîțu!”

Declarație politică

Spunea ieri premierul că vrea să înțeleagă exact ce se întâmplă cu creșterea prețurilor la energie. Târziu, domnul Cîțu pune de-o parte scandalurie sale de presă și neînțelegerile în coaliție și recunoaște, practic, că nu știe ce se întâmplă în țara asta. Și pentru a nu-și afecta imaginea de mare salvator al economiei și protector al bugetului, spune că Legea consumatorului vulnerabil trebuie să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2022 și apoi face joc de glezne cu ministrul Energiei.

Încă o dată, s-o luăm de la început! Peste 50% din totalul de 8.700.000 consumatori casnici din România pot fi încadrați în categoria consumatorilor vulnerabili, având un consum mediu de 55 kWh/lună. Legea consumatorului vulnerabil este târâtă luni de zile prin diferite ministere – îndrăznesc să spun voit. În martie, intră în Parlament, unde este schimbată (nu neapărat în bine). Pentru că are impact bugetar mai mare la ieșirea din Senat, când trece la Cameră, i se adaugă niște întârzieri. Nu poți comunica pe faptul că ai salvat economia, dacă adaugi nevoile reale ale românilor – cum ar fi căldura! Așadar, legii i se pune și limita de intrare în vigoare – ianuarie 2022!

Premierul Cîțu se întâlnește astăzi cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, pentru „a înțelege”. Nu înțeleg EU cum e asta: ia lumină de la Popescu, îl aprinde ca să citească încă o dată legea? O fi ecologic? Dar serios, un premier profund contestat chiar și de propria coaliție se vede cu un ministru în mare parte incompetent pentru a discuta cum o lege deja amânată iresponsabil de mult rămâne amânată! Ce discuții să ai? „Virgile, fă-te că lucrezi?” Fuge dacă doar aude de muncă în folosul românilor!

Nu vă puteți face imagine pe spatele nostru, domnule Cîțu! Avem deja creșteri de peste 24% la curent, 20% la gaze și cam 13% la combustibil, doar în ultimul an. Aceste costuri se vor dubla sau tripla în anii următori! Legea, dacă ar fi intrat în vigoare anul acesta, ar fi ajutat niște oameni care în iarna lui 2021 se vor chinui cu frigul din case! I s-a cerut procedură de urgență, din mai a intrat la Camera Deputaților și încă trenează la comisii. La Senat a trecut cu procedură de urgență în (doar) două luni, deși se putea și în două zile. Ce faci tu, atunci? Te întâlnești cu ministrul ca să dea bice unei legi din Parlament? Cât de logică e povestea asta, în situația în care tu nici măcar nu-ți controlezi partidul!

Mădălin Borș, vicepreședinte PSD Teleorman

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button