Actualitate

Mandat european de arestare pentru un bărbat din Uda Clocociov

Comunicat de presă

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au acționat în vederea prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, fiind întocmite dosare penale și aplicate sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri privind circulația pe drumurile publice.

În ultimele 48 de ore, în urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 94 de sancțiuni contravenționale în valoare de 38 100 de lei, au reținut 8 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

La data de 28 ianuarie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roșiori de Vede – Biroul Rutier au depistat un bărbat în vârstă de 45 de ani, din municipiul Roșiori de Vede, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în municipiu, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost transportat la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ” conducerea unui vehicul sub influența alcoolului “, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

La data de 29 ianuarie,  polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 8 Lunca au depistat un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Lița, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 546, în comuna Segarcea Vale, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost transportat la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ” conducerea unui vehicul sub influența alcoolului “, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Compartimentul Urmăriri au desfăşurat activităţi specifice pe linia persoane urmărite/dispărute-căutate, ocazie cu care a fost depistat pe raza comunei Uda Clocociov, un bărbat în vârstă de 31 de ani, din localitate, pe numele căruia Autoritățile Judiciare din Slovenia au emis mandat european de arestare pentru săvârșirea unei infracțiuni comise pe teritoriul acestui stat.

Astfel, împotriva bărbatului de 31 de ani, s-a emis mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunii de ”furt calificat”.

Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button