Actualitate

Medic din Roșiorii de Vede, infectat cu Covid-19

Medicul este internat la Spitalul Caritas,unitate suport Covid-19

Cel mai recent caz confirmat de infecție cu Covid-19 este cel al unui medic stomatolog din Roșiorii de Vede.

DSP Teleorman a demarat o anchetă epidemiologică în acest caz și a identificat 14 contacți direcți ai medicului, 10 persoane din rândul pacienților, 2 membri ai familiei și doi angajați de la cabinetul său.Persoanele depistate nu au simptome și sunt izolate la domiciliu, sub supraveghere epidemiologică.

Dintre contacții direcți, o singură persoană a fost testată de DSP Teleorman, deoarece acuza simptome,însă rezultatul este negativ.

În prezent, starea medicului, internat la Spitalul Caritas ,este una bună.

Din informatiile obținute, soția medicului,angajată la laboratorul de la Spitalul Caritas  tocmai a fost confirmată pozitiv.În consecință s-a dispus dezinfectarea laboratorului și testarea tuturor angatilor.

Până astăzi, la nivelul județului Teleorman, sunt monitorizate , conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, 2054 de persoane aflate în izolare la domiciliu și 18 persoane aflate în carantină instituționalizată.

De la începutul epidemiei, la nivelul județului, au fost efectuate 2637 de teste COVID-19, dintre care 1464 în laboratorul coordonat de DSP Teleorman și 391 în cadrul laboratorului Spitalului Județean de Urgență Alexandria.

În Teleorman au fost înregistrate 151 de cazuri de infectare cu noul Coronavirus.

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button