Actualitate

Mesajul președintelui Consiliului Județean Teleorman, cu ocazia Zilei Județului Teleorman

În anul 2019, ziua de 14 mai a fost declarată oficial Ziua județului Teleorman și sărbătorită, pentru prima oară, printr-o serie de manifestări culturale, artistice și sportive.

Anul acesta, Consiliul Județean Teleorman, organizatorul evenimentului și-a dorit ca toate instituțiile de cultură ale județului să-și dea mâna și să transforme Teleormanul într-o scenă vie uriașă, adevărată, în care să putem  adăuga fiecare „live” propria emoție, optimismul și bucuria apartenenței la un trecut bogat, la o istorie comună plină de fapte eroice, la un tezaur folcloric unic, pe care să îl promovăm cu mândrie atât la noi acasă, cât și în spațiul european.

De curând, am aniversat Ziua Europei, primul jubileu care marchează un moment crucial în viața tuturor cetățenilor europeni. Nu renunțăm la cultură, chiar dacă pandemia de coronavirus ne ține, momentan, departe unii de alții. Știm că acest neajuns este trecător și într-un anume sens, ne solidarizăm să îl depășim cu bine, prin punți subtile dar profunde de atașament față de valorile europene.

Dragi teleormăneni, este ușor de înțeles că și evenimentul aflat sub auspiciile primei atestări documentare cunoscute datând din 14 mai 1441, privind existența sub această denumire a județului Teleorman, nu a putut fi organizat așa cum ne-am fi dorit, cu un program de evenimente culturale, artistice și sportive la care să participăm în condiții de siguranță și confort.

Anul acesta nu vom avea un eveniment maraton, dar îi îndemn pe toți artiștii teleormăneni și pe cetățenii din județul nostru să transmită în data de 14 mai, prin intermediul rețelelor de socializare, mesajul lor personal dedicat sărbătoririi Zilei Județului Teleorman.

Sperăm ca anul viitor să organizăm un eveniment cultural excepțional dedicat promovării județului Teleorman, cu ocazia aniversării a 580 de ani de la prima atestare documentară din data de 14 mai 1441, aflată în hrisovul domnitorului Vlad Dracul, care întăreşte mai multe ocini „Mănăstirii Glavacioc”, iar „în Teleorman, Mirceştii…”

Mesajul meu de recunoștință, unitate, solidaritate și respect pentru istoria și tradițiile noastre comune este ca împreună, cu înțelepciune, curaj și bună-credință să îmbogățim și să continuăm să dezvoltăm, prin faptele și deciziile noastre, județul în care trăim, în care ne-am întemeiat o familie și ne facem planuri de viitor.

Doresc să transmit tuturor teleormănenilor cu ocazia Zilei Județului Teleorman, multă sănătate, împliniri și realizări! La mulți ani, dragi teleormăneni! La mulți ani, Teleorman!

 Cu aleasă considerație!

 PREȘEDINTE,

Ionel Dănuț Cristescu

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button