Actualitate

Noi cazuri de rujeolă confirmate în Teleorman

În luna iulie,la nivelul judetului Teleorman  s-au înregistrat 30 de cazuri de rujeolă, majoritatea din focarul  în evoluție din localitatea Buzescu . În acest moment  este în evoluție  numai acest  focar  comunitar,fiind vorba despre copii nevaccinați sau vaccinați incomplet, părinții refuzând vaccinarea sau neprezentându-se la medicul de familie .

Direcția de Sănătate Publică Județeană Teleorman a derulat  o campanie  de vacinare  din ușă în ușă si  au fost vaccinați un număr de 10 de copii.

Măsurile aplicate în focare au fost urmărirea contacților și educație sanitară ,precum si recuperarea tuturor restanțierilor la vaccinare

De la începutul anului până la sfârșitul lunii iunie s-au înregistrat un număr total de 117  de cazuri de rujeolă, majoritatea în mediul rural.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 2 august este 17 933 din care 64 de decese.

În ultima săptămână,la nivelul județului nostru, au fost raportate 14 noi cazuri de rujeolă.

DSP Teleorman reamintește părinților că vaccinarea este singura metodă de prevenire a îmbolnăvirilor cu această boală extrem de contagioasă. Rujeola este o infecție virală, care poate evolua cu complicații majore, ce pot merge până la deces.

Vaccinarea este recomandată copiilor cu vârsta între 9 și 11 luni, cu revaccinare la vârsta de 1 an și ulterior la vârsta de 5 ani.

Copiii nevaccinați pot beneficia de administrarea vaccinului antirujeolic, prin prezentarea la medicul de familie, schema de vaccinare fiind adaptată pentru fiecare caz în parte.

Direcția de Sănătate Publică Județeană  Teleorman dispune de stocuri suficiente de vaccin și reamintim populației că administrarea vaccinului scuteste copiii de riscul trecerii prin boală și/sau de apariția unor complicații.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button