Actualitate

Nouă metodă de furt în județ: “furtul prin împrietenire”

Polițiștii teleormăneni avertizează cetățenii

O nouă metodă de furt: “furtul prin împrietenire” a început să facă victime. Hoții își aleg atent victimele, pretinzând că le cunosc și, sub diferite prexte ajung în locuința acestora și le deposedează de sumele de bani pe care le dețin.

 

 

Un astfel de caz s-a petrecut acum câteva zile în municipiul Alexandria. Un bărbat din municipiu a fost abordat pe stradă de o persoană necunoscută, de sex masculin care i-a  câștigat încrederea pretinzând că este fiul unui prieten de-al său și are nevoie de o sumă de bani cu împrumut și astfel au mers împreună la domiciliul persoanei vătămate. Când au ajuns în apartament, persoana vătămată a mers în locul în care își ținea economiile și i-a dat bărbatului suma de 100 lei.  Infractorul i-a distras atenția bărbatului cerând un pahar cu apă și, în timp ce gazda a mers la bucătărie pentru a-l aduce, i-a sustras suma de 2200 lei și a părăsit locuința.

 

Pentru a nu deveni ținta hoților, poliția vă recomandă:

 

  • Evitaţi să păstraţi în locuinţă sume mari de bani sau bunuri de valoare
  • Acordaţi maximă atenţie persoanelor străine care pretind că vin din partea unor membri ai familiei sau alte rude. Nu le permiteţi pătrunderea în locuinţă. Nu primiţi pachete şi mai ales nu daţi bani unor astfel de persoane.
  • Nu permiteți accesul în locuință a celor care vin să prezinte diverse “promoții”, campanii în scop caritabil , care pretind că vor să dea de pomană unor rude decedate sau că reprezintă diverse instituții dar nu se pot legitima
  • Nu “schimbaţi” bani necunoscuţilor, există riscul de a fi înşelaţi
  • Nu primiţi în locuinţă vânzători ambulanţi sau ghicitoare. Vă puteţi trezi fără bani sau bunuri.

 

Sunaţi imediat la 112 dacă aţi fost abordaţi în acest fel, chiar dacă nu aţi dat curs solicitărilor!

Transmiteţi cunoştintelor dumneavoastră aceste recomandări şi sfătuiţi-i să fie precauţi !

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button