Actualitate

Numărul infecțiilor respiratorii a crescut,în ultima săptămână, în județul Teleorman.4 cazuri de gripă, diagnosticate la copii

În județul Teleorman,în ultima săptămână, numărul  de îmbolnăviri prin infecții respiratorii a avut un trend crescător, a evoluat cu intensitate medie, cu  răspândire în tot județul.

Conform DSP Teleorman ,au fost raportate 1.972 de consultații pentru infecții respiratorii acute,din care 83 de cazuri au necesitat internare,94 de cazuri internate din 291 de consultații cu pneumonii și 4 cazuri de gripă clinică ce nu au necesitat internare.

Pe categorii de vârstă,în rândul infectiilor respiratorii, cele mai multe cazuri sunt în rândul copiilor și adolescenșilor de până la 14 ani,iar cele mai puține consultații au fost efectuate la bătrâni de peste 65 de ani,însemnând,62 de cazuri.

Toate cele patru cazuri de gripă au fost diagnosticate la copii cu vârste între 5 și 14 ani.

Până la data de 02.02.2020 au fost vaccinate antigripal 36547 persoane din grupele de risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

DSP Teleorman  monitorizează  zilnic absenteismul  prin infecții respiratorii și cazurile de gripă în  unitățile de învățământ din județ.

Ca urmare a  constatării absenteismului  crescut ,peste 20%,timp de 3 zile succesiv, la Școala Gimnazială Mihai Eminescu  din Alexandria, DSP Teleorman a luat decizia de a  propune unității de învățământ suspendarea  cursurilor până luni , 10 februarie.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button