Actualitate

O bătrână din Blejești a fost internată la Spitalul din Alexandria pentru ultimul test de Covid -19.Femeia este contact al unui pacient din lotul ‘Gerota’

Până astăzi, 19 martie, pe teritoriul județului Teleorman, au fost confirmate două cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Direcția de Sănătate Publică Teleorman monitorizează în prezent 233 persoane cărora li s-a impus izolarea la domiciliu și supravegherea epidemiologică pasivă, pentru o perioadă de 14 zile.

La nivelul județului Teleorman sunt în prezent 19 persoane în carantină.

Persoanele aflate în izolare sau în carantină nu prezintă simptomatologie specifică infectării cu coronavirus și au o stare de sănătate bună.

În prezent, 3 persoane se află internate în spital la Alexandria, Roșiorii de Vede și Turnu Măgurele. Astăzi au sosit rezultatele testelor pentru cele două cazuri care se aflau internate la Spitalul Municipal „Caritas” Roșiorii de Vede, ele fiind negative. Una dintre cele două persoane a fost deja externată. Pentru persoanele internate la Alexandria și Turnu Măgurele, probele sunt momentan în lucru.

Persoana transportată, astăzi, la spitalul din  Alexandria este  o femeie de 73 de ani, din Blejesti, internată în zona de sub-izolare pentru recoltarea ultimului test  de Covid-19  aceasta fiind contact al unui pacient din “lotul Gerota”.Femeia fusese internată la Spitalul Gerota pentru alte afecțiuni cronice de care suferă și a fost externată în urmă cu câteva zile. Testele anterioare au ieșit negative.Din informațiile primite persoana prezintă și simptome specifice infectiei cu Covid-19.

Numărul total de persoane cărora li s-au recoltat probe, de la începutul perioadei de supraveghere, este 76, dintre care:

  • 56 probe cu rezultat negativ;
  • 2 probe cu rezultat pozitiv;
  • 18 probe sunt în lucru.

Direcția de Sănătate Publică Teleorman a aplicat, până la această dată, o amendă contravențională în valoare de 10.000 unei persoane fizice aflate în izolare la domiciliu care nu a respectat această măsură până la terminarea perioadei de izolare de 14 zile. Sancțiunea a fost aplicată în baza Hotărârii de Guvern nr. 857/2011.

Situația prezentată este corespunzătoare datei de 19 martie, ora 14:00.

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button