Actualitate

Opt centre de carantină funcționale și încă două în pregătire la nivelul județului Teleorman. 137 de sancțiuni contravenționale aplicate persoanelor fizice,ieri,de forțele de ordine

La nivelul județului Teleorman, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI), în centrele de carantină erau cazate, la ora 14:00, 443 de persoane.

În acest moment sunt funcționale opt centre de carantină, cu un număr de 600 de locuri, și în pregătire încă două noi spații.

În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 1647.

Forțele de ordine au continuat să acționeze integrat, în echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi și polițiști locali, pentru impunerea normelor legale, instituite pe perioada stării de urgență.

Astfel, în cursul zilei de luni, 6 aprilie 2020, 173 de polițiști, 21 de jandarmi și 12 polițiști locali au verificat modul de respectare a prevederilor Ordonanțelor militare, precum și OUG 1/1999, fiind verificate 1.498 de  persoane din perspectiva respectării interdicțiilor impuse.

Echipajele au fost angrenate în misiuni de menținere a ordinii publice în zona locurilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru respectarea restricțiilor de circulație impuse, escortarea convoaielor ori a autovehiculelor care transportă persoane spre locurile de carantină, echipamente medicale etc. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 137 de sancțiuni contravenționale persoanelor fizice, valoarea sancțiunilor depășind 290.000 de lei.

Începând de astăzi, 7 aprilie 2020, Inspectoratul de Jandarmi Județean Teleorman va beneficia de sprijinul efectivelor Grupării de Jandarmi Mobile “Frații Buzești” Craiova, care vor executa misiuni de menținere/asigurare a ordinii și liniștii publice, în sistem integrat sau independent, în zona de responsabilitate a Inspectoratului de Jandarmi Județean Teleorman.

Pentru limitarea răspândirii COVID-19, Instituția Prefectului – Județul Teleorman recomandă tuturor cetățenilor județului, dar și persoanelor care se află în tranzit, să utilizeze mijloace de protecție pentru acoperirea gurii și nasului (măști, eșarfe, fulare etc.) în toate spațiile publice, spațiile comerciale, instituțiile publice și entitățile care derulează activitate cu publicul, farmacii, piețe agroalimentare și mijloace de transport public.

Totodată, Instituția Prefectului face un apel către teleormăneni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare emise.

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button