Actualitate

OUG 195 privind circulația rutieră, “sămânță” de scandal între polițiști

Noile modificări și completări la OUG 195/2002, privind circulatia rutieră, adoptate de Parlament și ratificate de președintele Iohannis, au creat un adevărat conflict între polițiștii rutieri de la Politia Națională și cei de la Politia locală.

Mai pe înțelesul tuturor, noile prevederi adoptate prin lege, dau dreptul Poliției locale sa legitimeze, să identifice și să îi sancționeze pe șoferii care comit abateri contravenționale în domeniul opririi, parcări și accesului interzis. Drept urmare, dacă un polițist local constată o astfel de abatere, are dreptul sa îl legitimeze pe șofer și sa îl cheme la secția de poliție locală, unde va fi identificat în baza de date și amendat contravențional.

Pana la adoptarea acestor completări la OUG 185/2002, polițistul local care constată o astfel de abatere, nu putea să identifice șoferul aflat la volan și să îl sancționeze. Aceasta modificare la Ordonanță a nemulțumit sindicaliștii din poliția națională care nu văd cu ochi buni acest drept dat prin lege Poliției locale.

Am stat de vorba cu reprezentanții Poliției locale din Teleorman care ne-au precizat că în județul nostru nu s-a semnalat o astfel de nemulțumire a colegilor lor de la nationala și oportunitatea adoptării acestor prevederi sunt privite cu ochi buni sau nu, în funcție de “caracterul omului”.

În ceea ce privește adoptarea acestor prevederi, polițiștii locali le văd ca normale și binevenite în procesul de asanare a circulației rutiere.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button