Actualitate

Panica pe centrul pietonal din Roșiori de Vede! S-a declanșat detectorul de gaz al unei farmacii

Astăzi după-amiază,  pompierii militari roșioreni au fost solicitați să intervină pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor de către angajații unui operator economic din domeniul farmaceutic, din municipiul Roșiorii de Vede, deoarece detectorul de gaze al imobilului s-a declanșat.

Incidentul a avut loc, in incinta unei farmacii situată pe centrul pietonal al municipiului.

Pentru gestionarea acestei situații de urgență, la fața locului au ajuns rapid două echipaje, unul de pompieri și unul din cadrul furnizorului de gaze.

După ce au fost efectuate, cu atenție, măsurători cu echipamentele specifice, s-a constatat că alarma era una falsă, detectorul fiind declanșat, cel mai probabil, de anumite substanțe folosite în apropiere, pe bază de diluanți.

Pe parcursul intervenției, clienții aflați în incinta farmaciei au fost evacuați.

Martorii aflați la locul evenimentului susțin, însă, că s-a simțit miros de gaz in acea zona.

În ultimă perioada, pe străzile municipiului Roșiori de Vede, angajații furnizorului de gaze, efectuează, zilnic săpături.Iar aceasta, nu este singura dată, când s-a sesizat o eventuală scăpare de gaze în municipiu în ultimele două luni.

Referitor la instalațiile de gaze, ISU Teleorman face precizări pentru înlăturarea acestui pericol din propria casă, prin respectarea următoarelor recomandări:

✅ verificați etanșeitatea conductelor de gaze doar cu emulsie de apă și săpun. Este interzisă utilizarea flăcării pentru a face acest lucru;

✅ la aprinderea focului respectați principiul „gaz pe flacără”. Întâi se aprinde flacăra, apoi se deschide robinetul de gaze naturale;

✅ asigurați ventilarea permanentă a încăperilor în care sunt instalate aparate cu flacără deschisă, alimentate cu gaze naturale;

✅ în cazul în care se simte mirosul caracteristic al gazului în încăpere, închideți imediat robinetul buteliei şi al aparatului de utilizare;

✅ deschideți uşile şi ferestrele pentru aerisirea încăperii timp de 30 minute;

✅ nu aprindeți chibrituri, brichete, nu manevrați întrerupătoarele electrice, soneriile, telefoanele, nu fumați şi nu utilizați surse de foc înainte de a aerisi încăperea.

⛔ Este interzisă încercarea cu flacără a etanșeității buteliei, garniturilor sau a furtunului!

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button