Actualitate

Patru dosare penale întocmite de polițiștii teleormăneni ,într-o singură zi

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Alexandria au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei și tractarea unei remorci neînmatriculate/neînregistrate pe drumurile publice, în cazul unui accident rutier produs pe DJ 504, la data de 11 februarie.

La data de 11.02.2020, în jurul orei 19:30, Poliția Municipiului Alexandria a fost sesizată prin apel la numărul unic de urgență 112 cu privire la faptul că în pe D.J. 504, între localitățile Orbeasca de Jos și Lăceni, s-a produs un accident rutier soldat cu victime omenești.

Din primele cercetări a reieșit faptul că, în timp ce un bărbat în vârstă de 38 de ani din comuna Orbeasca, județul Teleorman conducea un tractor cu remorcă pe DJ 504, fără a deține permis de conducere adecvat categoriei din care face parte ansamblul condus, a efectuat viraj la stânga fără a se asigura corespunzător, moment în care a intrat în coliziune cu un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 45 de ani din aceeași localitate, care se angajase regulamentar în depășirea sa.

În urma impactului a rezultat rănirea unui pasager din autoturismul condus regulamentar, femeia în vârstă de 38 de ani fiind condusă la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul indicând o valoare de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La aceeași dată, polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică Alexandria au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat, în cazul unei femei în vârstă de 29 de ani din comuna Gălăteni, depistate în timp ce conducea un autoturism pe strada București din municipiul Alexandria având autorizația de circulație provizorie expirată din data de 27.11.2019.

Tot pe 11 februarie, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Videle au depistat un tânăr în vârstă de 23 de ani din comuna Botoroaga în timp ce conducea un autoturism pe DJ 503, pe raza localității de domiciliu, având dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propusă soluție prin Parchet.

Polițiștii din cadrul Secției nr. 7 Poliție Rurală Crângu au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau altor substanțe în cazul unui bărbat depistat în timp ce conducea un autoturism pe DJ 563, deși consumase băuturi alcoolice.

 La data de 11.02.2020, în jurul orei 18:00, polițiștii Secției nr. 7 Poliție Rurală Crângu au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism, însă conducătorul acestuia a ignorat semnalul, continuându-și deplasarea.

S-a procedat la urmărirea vehiculului, reușindu-se oprirea sa pe o stradă laterală. Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 57 de ani din comuna Salcia. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicând o valoare de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button