Actualitate

Patru permise de conducere reținute de polițiștii teleormăneni

Comunicat de presă

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au acționat în vederea prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, fiind întocmite dosare penale și aplicate sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri privind circulația pe drumurile publice.

În ultimele 24 de ore, în urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 51 de sancțiuni contravenționale în valoare de 19 165 lei, au reținut 4 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice.

Dintre acestea, 14 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 sancțiuni pentru depășire, 16 sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță, 2 sancțiuni pentru alte abateri, 11 sancțiuni pentru lumini.

Exemplificăm:

La data de 30 septembrie, orele 02:30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turnu Măgurele au depistat un bărbat în vârstă de 35 de ani, din municipiul Turnu Măgurele, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în municipiu , deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

MANDATE DE EXECUTARE A PEDEPSEI CU ÎNCHISOAREA

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Compartimentul Urmăriri, au desfăşurat activităţi specifice pe linia de mandate și persoane urmărite/dispărute-căutate în județul Teleorman, ocazie cu care a fost depistat pe raza localității Vitănești, un tânăr în vârstă de 22 de ani, din localitate, pe numele căruia Judecătoria Alexandria a emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

Astfel, împotriva tânărului de 22 de ani, Judecătoria Alexandria a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru o perioadă de 1 an, pentru săvârșirea infracțiunii de ” conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Tânărul a fost încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Giurgiu.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Compartimentul Urmăriri împreună cu polițiști din cadrul Postului de Poliție Vidra, județul Ilfov au desfăşurat activităţi specifice pe linia persoane urmărite/dispărute-căutate, ocazie cu care a fost depistat pe raza comunei Vidra, județul Ilfov un tânăr în vârstă de 28 de ani, din localitatea Seaca, județul Teleorman, pe numele căruia Autoritățile Judiciare din Germania au emis mandat european de arestare pentru săvârșirea de infracțiuni comise pe teritoriul acestui stat.

Astfel, împotriva tânărului de 28 de ani, s-a emis mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunilor de ”vătămare corporală”și ”vătămare corporală gravă”.

Tânărul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman.

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR DIN CADRUL SERVICIULUI DE INVESTIGARE A CRIMINALITĂȚII ECONOMICE

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman-Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au organizat și executat pe raza municipiului Roșiori de Vede și zona arondată, acțiuni pe linia prevenirii și combaterii faptelor de natură economico-financiară care aduc atingere drepturilor de proprietate intelectuală și industrială.

Astfel, în urma acțiunilor desfășurate, polițiștii au întocmit 1 dosar penal și au indisponibilizat 102 bunuri în valoare de 15 000 lei.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button