ActualitateSocial

Pe 12 aprilie AJOFM Teleorman organizează Bursa generala a locurilor de muncă

Agenţia Judeteană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman organizează o nouă ediţie a Bursei Generale a Locurilor de Muncă, în data de 12 aprilie 2019. Evenimentul va avea loc începând cu ora 09.00, la Sala Polivalentă din Alexandria şi la sediul agenţiilor locale din Rosiori de Vede şi Turnu Măgurele.

Bursa locurilor de muncă oferă posibilitatea interacţiunii directe dintre angajator şi solicitantul unui loc de muncă, asigurând fiecărei părţi următoarele avantaje:

Pentru angajator:

– posibilitatea selectării forţei de muncă în funcţie de cerinţele locului de muncă;

– verificarea compatibilităţii dintre ofertă şi profilul candidatului;

– asigurarea forţei de muncă calificată, prin intermediul programelor de formare profesională organizate de AJOFM Teleorman.

Pentru solicitantul de loc de muncă:

– posibilitatea de discuta cu mai mulţi agenţi economici şi de a susţine interviuri , în scopul ocupării unui loc de muncă;

– obţinerea de informaţii despre locurile de muncă vacante

– obţinerea de informaţii despre serviciile oferite de AJOFM Teleorman (informare, consiliere, mediere, programe de formare profesională, prime de mobilitate /activare/inserţie etc)

La Bursa Generala a Locurilor de Muncă sunt invitate să participe toate categoriile de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Potrivit prevederilor Legii 76/2002, angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată şomeri peste 45 ani sau părinți unici susţinători ai familiilor monoparentale, persoane cu handicap, proaspăt absolvenți, şomeri de lungă durată sau tineri NEETs, primesc o subvenție în cuantum de 2.250 lei, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni. Subvențiile se acordă la solicitarea angajatorilor care încadrează în muncă persoane din categoriile mai sus menționate.

De aceeași subvenție beneficiază și angajatorii care încadrează în muncă, potrivit legii, şomeri care, în termen de 5 ani de la data angajării îndeplinesc, conform legii, condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială sau de acordare a pensiei pentru limită de vârstă, dacă nu îndeplinesc condiţiile de a solicita pensia anticipată parţială. Subvenția se acordă lunar, pe perioada angajării, până la data îndeplinirii condiţiilor de pensionare.

Totodată, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă acordă angajatorilor care încheie contracte de ucenicie, în condiţiile Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă, sprijin financiar în cuantum de 2.250 lei/lună pentru fiecare contract de ucenicie încheiat. Suma lunară se acordă la cererea angajatorului, proporţional cu timpul efectiv lucrat de ucenic, pe întreaga perioadă de derulare a contractului. Pentru a asigura tranziția absolvenților de învăţământ superior de la sistemul de educaţie la piaţa muncii, angajatorii pot organiza programe de stagiu pentru absolvenţii de învăţământ superior. Pentru astfel de programe persoanele juridice pot primi, la cerere, subvenții de 2.250 lei/lună/stagiar pe o perioadă de şase luni.

De asemenea, reamintim că somerii înregistraţi in evidentele AJOFM Teleorman care se angajează cu normă întreagă, pot beneficia de o serie de prime oferite din bugetul asigurărilor pentru şomaj ( încadrare, activare, instalare).

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button