Actualitate

Percheziții domiciliare la Viișoara pentru furt de arbori din fondul forestier național

Comunicat de presă

Ieri, 27 noiembrie, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Crângu au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, emise de Judecătoria Turnu Măgurele, vizate fiind locuințele a doi bărbați din comuna Viișoara și orașul Zimnicea, cercetați în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăierea fără drept și furtul de arbori aparținând fondului forestier național, conform Legii nr. 46/2008 privind Codul Silvic.

În urma activității desfășurate pe raza orașului Zimnicea, cu ajutorul unui specialist silvic, polițiștii au identificat, la locuința uneia dintre persoanele bănuite, o cantitate de 49,8 m3 material lemnos din speciile plop, frasin, dud și salcâm, fără ca persoana să poată justifica proveniența.

Materialul lemnos a fost lăsat în păstrare persoanei în cauză, până la soluționarea cauzei, sub sancțiunea prevederilor art. 275 Cod Penal (sustragerea sau distrugerea de bunuri ori de înscrisuri).

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele.

Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button