Percheziții la persoane bănuite de înșelăciune!

O persoană a fost reținută

Ieri, 14 octombrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Teleorman, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiorii de Vede au pus în executare 4 percheziții domiciliare pe raza județelor Galați și Iași, la persoane bănuite de înșelăciune.

Astfel, polițiștii din cadrul I.P.J. Teleorman – Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, însoțiți de luptători din cadrul Serviciul Acțiuni Speciale Teleorman, beneficiind de sprijinul I.P.J. Iași – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, I.P.J. Iași – Serviciul Acțiuni Speciale, I.P.J. Galați – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, I.P.J. Galați – Serviciul Acțiuni Speciale au pus în executare 4 percheziții domiciliare la diferite locații de pe raza județelor Iași și Galați. Deasemenea, au fost puse în executare trei mandate de aducere, la sediul unității fiind audiate trei persoane.

Cu prilejul percheziției au fost descoperite, identificate și ridicate înscrisuri care probează activitatea infracțională.

Din cercetări a reieșit că în perioada lunii iunie 2021, la diferite intervale de timp și în baza aceleiași rezoluții infracționale, cu prilejul încheierii unor contracte de prestări servicii in vederea construirii unor spălătorii auto sau diverse alte lucrări de construcție, un bărbat în vârstă de 30 de ani din comuna Liești, județul Galați a indus și menținut în eroare administratorii a două societăți comerciale, ambele din județul Teleorman, folosind un nume fictiv și atribuindu-și calitatea mincinoasă de reprezentant al unei societăți comerciale având unicul scop de a-și însuși pe nedrept diferite sume de bani, reprezentând avans din prețul lucrării, fapte prin care s-a cauzat un prejudiciu în valoare de 50.000 lei.

În urma activităților, s-a dispus reţinerea pe o durată de 24 ore a suspectului cercetat cu privire la comiterea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede cu propunerea de dispunere a unui măsuri preventive.

Acțiunile au beneficiat de suportul operativ al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

 

Exit mobile version