Actualitate

PERMANENT ÎN SLUJBA COMUNITĂȚII

În ultimele 72 de ore, polițiștii teleormăneni au fost în teren în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică, protejării patrimoniului și drepturilor și libertăților persoanelor, răspunzând nevoilor cetățenilor.

Astfel, în perioada 5 – 7 februarie a.c., polițiștii au intervenit la aproximativ 270 de evenimente, dintre care nu mai puțin de 248 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență – 112.

Totodată, în urma activităților preventive desfășurate, pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat peste 700 de sancțiuni contravenționale în valoare aproximativ 400.000 de lei, au reținut 32 permise de conducere și au retras 10 certificate de înmatriculare pentru diferite abateri de la normele privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii rutieri au întocmit șapte dosare penale pentru infracțiuni privind regimul circulației pe drumurile publice.

Polițiștii teleormăneni atrag atenția asupra necesității respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic, întrucât cauzele generatoare ale evenimentelor tragice produse pe drumurile județului nu sunt imputabile doar unei categorii. În perioada 01.01. – 07.02.2021, la nivelul județului Teleorman au fost înregistrate 41 de accidente rutiere, dintre care opt grave, soldate cu decesul a șapte persoane. Viteza neadaptată la condițiile de drum, abaterile comise de pietoni și neacordarea de prioritate vehiculelor par să genereze cele mai multe accidente de circulație.

În perioada menționată, polițiștii din Roșiori de Vede au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie și au emis ordin de protecție provizoriu în cazul unui bărbat în vârstă de 64 de ani care și-ar fi agresat fizic mama, o femeie de 93 de ani.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button