Actualitate

Poliția Locală Roșiori de Vede, măsuri suplimentare în perioada sărbătorilor de iarnă

În această perioadă, polițiștii locali din cadrul Direcției Poliție Locală Roșiori de Vede au întreprins numeroase acțiuni în sfera lor de competență.

Patrulări în fiecare din sectoarele prevăzute în Planul de Ordine și Siguranță Publică al Municipiului Roșiori de Vede, depistarea și sancționarea persoanelor care depozitează materiale de construcții, resturi menajere, moloz sau alte deșeuri în locuri neamenajate și neautorizate în acest scop;

Verificarea societăților comerciale cu privire la existența acordului de funcționare sau a valabilității acestuia, s-a asigurat ordinea și liniștea publică în imediata apropiere a Scolilor Gimnaziale Dan Berindei și Zaharia Stancu, în cele 3 parcuri, în zona cimiterelor de pe raza municipiului.

S-a asigurat fluidizarea traficului în zona centrală, a strada Nicolae Bălcescu și strada 1917.

S-au organizat acțiuni pentru depistarea și sancționarea persoanelor care au desfășurat activități de comerț stradal neautorizat.

S-a urmărit depistarea și sancționarea persoanelor care au parcat autovehicule pe trotuare și zonele verzi dar și a celor care au blocat căile de acces în instituțiile publice.

Au fost luate în evidență și sancționate persoanele care au apelat la mila publicului.

Au fost desfășurate acțiuni de sancționare a celor care au circulat cu vehicule cu tracțiune animala, precum și a celor care au lăsat animale nesupravegheate pe domeniul public, a fost asigurată siguranța elevilor pe transportul scolar de la si către unitătile scolare, neinregistrându-se nici un eveniment deosebit pe această linie.

Au fost constatate contravenții și aplicate sancțiuni contraventionale conform legii, pentru  tulburarea ordinii și linistii publice, pentru încălcarea normelor de conviețuire urbană, pentru asigurarea participarii cetățenilor, a institutiilor publice si agentilor economici, cu sau fără personalitate juridică, la realizarea actiunilor de înfăptuire si păstrare a curăteniei in interiorul localității și asigurarea unui mediu sanitar de viață, H.C.L. nr 1 16/2013- regulamentul de organizare a traficului autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone (traficul greu), pentru încălcarea prevederilor legale privind circulația rutieră și menținerea unui aspect civilizat al arterelor pietonale.

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă se va asigura ordinea și liniștea publică precum și desfășurarea unui comerț civilizat în zona pieței centrale și pe toată raza municipiului.

Poliția Locală atrage atenția atât persoanelor fizice, a celor juridice, a operatorului de salubrizare de  pe raza Roșioriului, că în conformitate cu prevederile Lg. nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor,  sunt interzise următoarele:

– abandonarea deseurilor sau eliminarea deseurilor în afara spatiilor autorizate în acest scop, aruncarea, inclusiv îngroparea, de către orice persoană fizică sau juridică  a deșeurilor sau substanțelor, obiectelor în locuri sau spații, altele decât cele special amenajate, fapt ce se sancționează cu amendă contravenționala cuprinsă între 10.000 lei și 20.000 lei pentru persoane fizice și de la 50.000 lei la 70.000 lei pentru persoane juridice.

În cazul nerespectării dispozițiilor mai sus arătate se aplică si următoarea sancțiune contravențională complementară, în sarcina și pe cheltuiala contravenientului: ridicarea deșeurilor depozitate în alte zone decât cele autorizate, curățarea terenului, precum și eliminarea acestora conform legislației în vigoare.

De asemenea, în cazul nerespectării dispozițiilor mai sus arătate, se aplică sancțiunea contravențională complementară de confiscare a vehiculelor folosite pentru descărcarea/ abandonarea deseurilor în spații neautorizate, după caz.

În cazul confiscării vehiculului, contravenientul este obligat să transporte, pe cheltuiala sa, bunul care a făcut obiectul confiscării, la locul de predare în custodie stabilit de agentul constatator.

 

 

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button