Actualitate

Polițiștii teleormăneni au aplicat 116 contravenții și au reținut trei permise de conducere în doar 24 de ore

Buletin informativ

În ultimele 24 de ore, polițiștii teleormăneni au fost în teren în vederea asigurării climatului de ordine și siguranță publică, protejării patrimoniului și drepturilor și libertăților persoanelor, raspunzând nevoilor cetățenilor.

 Astfel, la data de 28 mai , polițiștii au intervenit la peste 100 de evenimente, dintre care 96 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Totodată, pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat 118 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 60.000 de lei și au reținut trei permise de conducere pentru diferite abateri de la normele privind circulația pe drumurile publice.

Polițiștii au acționat în vederea prevenirii și combaterii accidentelor rutiere, fiind întocmite patru dosare penale sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul rutier: conducere sub inflența alcoolului și fără permis de conducere sau având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Astfel, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au depistat un bărbat în vârstă de 46 de ani din județul Olt în timp ce conducea un autoturism pe DE 70, pe raza localității Bujoreni, prezentând halenă alcoolică. Rezulatatul testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, fiind verificat în bazele de date ale poliției, a rezultat faptul că avea permisul de conducere suspendat.

Polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Alexandria cercetează un bărbat în vârstă de 24 de ani care, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 506, a pierdut controlul asupra direcției de mers, intrând în coliziune cu un podeț. Fiind testat cu aparatul alcooltest, rezultatul a indicat o valoare de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge, necesare stabilirii alcoolemiei. Ca urmare a verificărilor efectuate în bazele de date ale poliției a reieșit faptul că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Roșiori de Vede au depistat un bărbat în vârstă de 24 de ani din localitate în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Comercial din mun. Roșiori de Vede, deși avea permisul de conducere reținut.

De asemenea, polițiștii din Turnu Măgurele au depistat un bărbat în vârstă de 37 de ani din localitate în timp ce conducea un autoturism pe strada Oltului, deși avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice.

Față de doi bărbați a fost dispusă măsura reținerii, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați unităților de parchet competente. Astfel, polițiștii din cadrul Formațiunii de Investigații Criminale Videle au dispus măsura reținerii față de un tânăr în vârstă de 20 de ani din municipiul Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, care la data de 14.04.2019 ar fi sustras mai multe bunuri din incinta unei sociatăți comerciale din orașul Videle. De asemenea, un bărbat în vârstă de 30 de ani, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, a fost reținut și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Teleorman. În baza cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, la data de 03.05.2020, acesta ar fi provocat distrugeri locuinței unei bătrâne din comuna Mereni, prin incendiere. Cercetările continuă.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button