Actualitate

Polițiștii teleormăneni au intervenit la peste 470 de evenimente,în ultimele 48 de ore

Buletin informativ

În ultimele 72 de ore, polițiștii teleormăneni au fost în teren în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică, protejării patrimoniului și drepturilor și libertăților persoanelor, răspunzând nevoilor cetățenilor.

 

Astfel, în perioada 11 – 13 septembrie a.c., polițiștii au intervenit la peste 470 de evenimente, dintre care nu mai puțin de 440 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență – 112.

 

Totodată, în urma activităților preventive desfășurate, pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat peste 300 de sancțiuni contravenționale în valoare aproximativ 140.000 de lei, au reținut 26 de permise de conducere și au retras patru certificate de înmatriculare pentru diferite abateri de la normele privind circulația pe drumurile publice.

 

În perioada menționată au fost constatate 25 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care nouă pentru conducere sub influența alcoolului și șapte pentru conducere fără permis de conducere.

 

De asemenea, polițiștii teleormăneni au întocmit două dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, în cazul a doi bărbați care și-ar fi agresat concubina, respectiv soția (unul în vârstă de 29 de ani din orașul Zimnicea, celălalt are 41 de ani și este domiciliat în comuna Vedea). În ambele cauze cercetările continuă sub coordonarea unităților de parchet.

 

Exemple:

 

La data de 13 septembrie a.c., în jurul orei 19:00, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Zimnicea au depistat un bărbat în vârstă de 32 de ani, domiciliat în orașul Zimnicea, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu emanând halenă alcoolică. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

 

 

 

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au întocmit dosar penal și efectuează cercetări în cazul unui bărbat în vârstă de 20 de ani, domiciliat în comuna Călinești, depistat noaptea trecută în timp ce conducea un autoturism pe DJ 703, pe raza localității Copăceanca, deși ar fi consumat băuturi alcoolice. Rezultatul testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă.

 

Polițiștii din cadrul Secției nr. 12 Poliție Rurală Zimnicea au depistat, la data de 13.09.2020, în jurul orei 17:30, un bărbat în vârstă de 53 de ani din comuna Viișoara, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, deși nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal.

 

 

În contextul începerii noului an școlar, polițiștii teleormăneni recomandă conducătorilor de autovehicule să circule cu prudență în zona trecerilor pentru pietoni și a unităților de învățământ, să adapteze permanent viteza la condiții de drum, să nu oprească ori să staționeze în locuri unde ar putea împiedica desfășurarea normală a traficului rutier, să își păstreze calmul și să nu claxoneze abuziv.

Pietonilor li se recomandă să circule pe trotuare, să traverseze strada doar prin locuri special amenajate, semnalizate și marcate corespunzător sau la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde există, doar după ce s-au asigurat că intenția lor de traversare a fost observată de către șoferi. De asemenea, pietonii trebuie să țină cont de faptul că folosirea telefonului mobil în momentul traversării unei artere rutiere influențează capacitatea de reacție și atenția. Fie că vorbesc la telefon, ascultă muzică, scriu mesaje ori se joacă pe acesta, pietonilor le este pusă în pericol siguranța.

 

Toate aceste recomandări vin în scopul prevenirii apariției unor evenimente neplăcute pe drumurile publice și sperăm ca, printr-un efort comun și susținut, viața copiilor să fie lipsită de pericole, pe stradă și nu numai.

De asemenea, nu uitați că suntem în stare de alertă. Respectați măsurile sanitare de protecție și sfaturile autorităților.

 

Poliția teleormăneană urează tuturor elevilor succes în noul an școlar!

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button