Actualitate

Polițiștii teleormăneni au reținut 13 permise de conducere, în ultimele 24 de ore

Buletin de presă

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au acționat în vederea prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere.

În ultimele 24 de ore, în urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 39 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 22690 de lei, au reținut 13 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice.

Dintre acestea, 24 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 5 sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță, 3 sancțiuni pentru alte abateri, 1 sancțiune pentru neacordare prioritate de trecere.

Totodată în urma activităților preventive desfășurate a fost constatată o infracțiune pentru „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Astfel, la data de 04 mai, orele 07:50, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, au depistat un bărbat în vârstă de 35 de ani, din municipiul Alexandria, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Alexandria, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcootest, rezultatul indicând o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infractiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului ”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent .

La data de 04 mai, orele 21:05, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roșiori de Vede-Biroul Rutier, au depistat un bărbat în vârstă de 33 de ani, din municipiul Roșiori de Vede, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Roșiori de Vede, având dreptul de a conduce vehicule suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infractiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu permisul de conducere suspendat ”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent .

MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI CU ÎNCHISOAREA

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale –Compartimentul Urmăriri, au desfăşurat activităţi specifice pe linia persoane urmărite/dispărute-căutate în județul Teleorman, ocazie cu care a fost depistat pe raza localității Țigănești, județul Teleorman, un bărbat în vârstă de 56 de ani, din comuna Țigănești județul Teleorman, pe numele căruia Tribunalul Teleorman și Judecătoria Alexandria a emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

Astfel, împotriva bărbatului de 56 de ani, Tribunalul Teleorman a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru o perioadă de 1 an , pentru săvârșirea infracțiunii de” conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere”.

Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Giurgiu.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button