Actualitate

Polițiștii teleormăneni au reținut 15 permise de conducere în doar 24 de ore

Comunicat de presă

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au continuat acțiunile la acest sfârșit de săptămână în vederea prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, fiind întocmite dosare penale și aplicate sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri privind circulația pe drumurile publice.

În ultimele 24 de ore, în urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 55 de sancțiuni contravenționale în valoare de 28 492 de lei, au reținut 15 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Cele mai multe sancțiuni – 22 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

La data de 5 martie, polițiștii din cadrul Poliției orașului Zimnicea – Compartimentul Rutier au depistat un bărbat în vârstă de 53 de ani, din comuna Suhaia, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DN 51 A, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

La data de 5 martie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roșiori de Vede –Biroul Rutier au depistat un tânăr în vârstă de 19 de ani, din comuna Dobrești, județul Dolj, în timp ce conducea un autoturism în municipiu, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” , urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

La data de 6 martie,  polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roșiori de Vede – Biroul Rutier au depistat un bărbat în vârstă de 50 de ani, din comuna Stejaru, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 679 B, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button