Actualitate

Polițiștii teleormăneni au reținut 29 de permise de conducere în ultimele trei zile

Comunicat de presă

 

La acest sfârşit de săptămână, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au acționat în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind întocmite dosare penale și aplicate sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri privind circulația pe drumurile publice.

 

În urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 191 de sancțiuni contravenționale în valoare de 91 755 de lei, au reținut 29 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Dintre acestea, 12 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, conform LG 61/1991 R.

În cadrul acțiunilor au fost legitimate 413 persoane și verificate 314 autovehicule.

Exemple:

La data de 28 mai, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Alexandria au depistat un bărbat de 38 de ani, din comuna Brânceni, județul Teleorman, în timp ce conducea o autoutilitară în municipiu, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” și “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Tot la data de 28 mai, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale împreună cu polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roșiori de Vede- Biroul Investigații Criminale, au desfăşurat activităţi specifice pe linia persoane urmărite/dispărute-căutate în județul Teleorman, fiind depistat în comuna Călmățuiu de Sus, un bărbat de 41 de ani, din comuna Călmățuiu de Sus, județul Teleorman, pe numele căruia Judecătoria Roșiori de Vede a emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

Astfel, împotriva bărbatului de 41 de ani, Judecătoria Roșiori de Vede a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe.

Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Giurgiu.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button