Actualitate

Polițiștii teleormăneni au reținut 32 de permise de conducere în ultimele trei zile

Comunicat de presă

La acest sfârşit de săptămână, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au acționat în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind întocmite dosare penale și aplicate sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri privind circulația pe drumurile publice.

In urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 253 de sancțiuni contravenționale în valoare de 103 460 de lei, au reținut 32 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.

Dintre acestea, au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2 900 de lei, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, conform LG 61/1991 R.

În cadrul acțiunilor au fost legitimate 796 de persoane și verificate 484 de autovehicule.

La data de 25 februarie, polițiștii din cadrul Secției nr.5 Poliție Rurală Dobrotești au depistat un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Siliștea Gumești, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 703, în comuna Ciolănești, având dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul pe drumurile publice având dreptul de a conduce suspendat”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

La data de 26 februarie,  polițiștii din cadrul Poliției municipiului Alexandria au depistat un tânăr în vârstă de 19 ani, din municipiul Alexandria, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în municipiu, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

La data de 26 februarie,  polițiștii din cadrul Poliției municipiului Alexandria au depistat un bărbat în vârstă de 44 ani, din comuna Brânceni, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în comuna Orbeasca, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

La data de 26 februarie, ora 20.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roșiori de Vede – Biroul Rutier au depistat un bărbat în vârstă de 30 de ani, din municipiul Roșiori de Vede, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în municipiu, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Compartimentul Urmăriri au desfăşurat activităţi specifice pe linia persoane urmărite/dispărute-căutate, ocazie cu care a fost depistat în comuna Poeni, un bărbat în vârstă de 28 de ani, din comuna Poeni, pe numele căruia Judecătoria Videle a emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

Astfel, împotriva bărbatului de 28 de ani, Judecătoria Videle a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru o perioadă de 1 an și 8 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe .

Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Giurgiu.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button