Actualitate

Polițiștii teleormăneni au verificat peste 290 de obiective în ultimele 72 de ore

Comunicat de presă

Aproximativ 800 de persoane legitimate, 290 de obiective și peste 450 de autovehicule au fost verificate de polițiști în cadrul activităților desfășurate în ultimele 72 de ore la nivelul județului Teleorman, acțiuni de informare și verificare a respectării măsurilor de protecție, scopul vizat fiind prevenirea și combaterea infectării, precum și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În perioada 12 – 14.03.2021, peste 240 de efective din cadrul I.P.J. Teleorman, polițiști locali, jandarmi, precum și Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, I.S.C.T.R, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au acționat, în principal, în zonele aglomerate din județ – piețe, târguri, centre comerciale, zone pietonale, unități de alimentație publică, dar și în trafic – pentru verificarea legalității efectuării transportului de persoane și mărfuri, precum și respectării măsurilor sanitare.

În cadrul celor 36 de acțiuni punctuale organizate, forțele participante au verificat modul de respectare a prevederilor Legii nr. 55/2020. Astfel, au fost verificate 292 de obiective, au fost legitimate nu mai puțin de 800 de persoane și verificate aproximativ 450 de autovehicule, totodată fiind verificate documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuință.
Ca urmare a neregulilor constatate, în cadrul acțiunilor punctuale au fost aplicate 137 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 26.000 de lei, forțele de ordine reamintindu-le cetățenilor principalele măsuri dispuse de autorități în acest context.

Vă recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați masca de protecție și să nu vă expuneți la riscuri!

Vă reamintim că a fost instituită obligația purtării măștii de protecție, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani, în toate spațiile publice deschise și închise.

De asemenea, vă aducem la cunoștință că au fost introduse noi restricții privind circulația în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul 22:00 – 05:00, cu unele excepții pentru motive justificate, persoanele fiind obligate să prezinte legitimația de serviciu sau adeverință de la angajator, ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Totodată, reamintim faptul că, în această perioadă, este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, aniversări, mese festive etc), atât în spații închise (restaurante, baruri, saloane de evenimente etc.), cât și în spații deschise, motiv pentru care vă
rugăm să respectați prevederile legii; în situația în care se va constata că această interdicție este încălcată, vor fi aplicate sancțiuni contravenționale.

Scopul forțelor de ordine nu este aplicarea de sancțiuni, ci de a determina cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării măsurilor de protecție sanitară.

Menționăm că sancțiunile se aplică de către polițiști doar ca urmare a încălcării normelor legale, iar cuantumul acestora se stabilește prin evaluarea obiectivă a fiecărei situații constatate.

În contextul actual, polițiștii teleormăneni recomandă să conștientizați importanţa, pentru întreaga comunitate, a măsurilor necesare, precum şi efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infecţiei cu SARS-CoV-2. Abordarea constantă a unei conduite preventive, responsabile, de către fiecare persoană, este esenţială pentru limitarea riscului de infectare şi transmitere.

Astfel de acțiuni vor continua pe raza întregului județ.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button