Actualitate

Pompierii teleormăneni au intervenit la 50 de misiuni în ultimele două zile

Buletin informativ

În ultimele două zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 50 misiuni.

Din numărul total de intervenții, 43 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, inclusiv la pacienții suspecți/confirmați cu virusul SARS CoV – 2, două misiuni de asigurare a măsurilor P.S.I. și două evenimente rutiere produse pe raza localităților Peretu și Drăgănești Vlașca. La cele două accidente rutiere, pompierii militari teleormăneni au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor. De asemenea, colegii noștri au acționat pentru stingerea a trei incendii de vegetație uscată, miriști și deșeuri menajere în zona localităților Videle (2) și Roșiorii de Vede.

Activități de control și informare preventivă

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul unității noastre au efectuat cinci controale în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor la operatorii economici din localitățile Roșiorii de Vede și Vitănești și la operatorii agricoli din Zimnicea și Lisa. Pentru neregulile constatate, pompierii au aplicat 31 sancțiuni contravenționale în cuantum de 6 000 de lei.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

 

 

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button