Actualitate

Pompierii teleormăneni au intervenit pentru evacuarea apei din locuințe și gospodării în Turnu Măgurele

Comunicat de presă

In ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 29 de misiuni.

Din totalul intervențiilor, 22 au fost ale paramedicilor SMURD pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, un incendiu de vegetație uscată și resturi menajere, două accidente rutiere, produse pe raza localităților Măgura și Peretu, rezultate cu un număr total de trei victime, o misiune de recunoaștere la obiective socio-economice cu aglomerări de persoane și trei intervenții în sprijinul cetățenilor, pentru evacuarea apei din locuințe și gospodării, în municipiul Turnu Măgurele.

Pe latură preventivă, în cursul zilei de ieri, pompierii militari au continuat misiunile de creștere a gradului de siguranță pentru cetățeni, în localitățile Poeni și Pietroșani, efectuând patru controale de specialitate la operatorii economici din domeniul comerțului și la instituțiile publice. Cu toate că am reușit să remediem mai multe deficiențe constate la construcțiile vizate de controale, am fost nevoiți să aplicăm și 26 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 51500 de lei.

Colegii noști au efectuat împreună cu personalul de la locul de muncă al obiectivelor verificate o serie de instruiri privind modul de asigurare a primei intervenții în situații de urgență și exerciții de evacuare a cetățenilor din zona afectată.

Vă reamintim faptul că activitatea pompierilor se derulează în sprijinul și pentru oameni, iar obiectivele prioritare ale instituției noastre sunt orientate spre eficientizarea acțiunilor de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button