Actualitate

Prefectul județului, Liviu Dumitrașcu, îi indeamnă pe teleormăneni să fie solidari și responsabili,asigurându-i că autoritățile monitorizează permanent evoluția situației

Stimați teleormăneni,

Vă cer pe această cale să vă informați doar din surse oficiale și să aveți încredere că informațiile prezentate de instituțiile statului sunt reale.

Luni a fost lansată platforma online COVID-19 Știri Oficiale (stirioficiale.ro) care centralizează doar informații din surse sigure, precum comunicatele oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică constituit de Guvernul României, hotărârile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență și înregistrările conferințelor de presă susținute de oficialii cu responsabilități în domeniu.

Autoritățile teleormănene monitorizează în permanență evoluția situației. În acest moment nu sunt motive de îngrijorare, dar trebuie să fim precauți.

Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției funcționează 24 de ore din 24. Numerele de telefon la care puteți suna pentru a semnala aspecte pe care le considerați relevante pentru limitarea răspândirii virusului COVID 19 în județul Teleorman sunt: 0247/311.354, 0247/312.813 sau 0754.094.289.

Legat de instituirea stării de urgență, vreau să se înțeleagă foarte clar că aceasta este necesară pentru a facilita achizițiile pentru produse și echipamente de maximă necesitate și măsuri în domeniul economic menite să protejeze companiile și angajații.

În același timp, starea de urgență permite autorităților să acționeze rapid, folosind proceduri simplificate fapt care duce la întărirea instituțiilor care sunt în prima linie de acțiune.

Ca reprezentant al guvernului în teritoriu, vă asigur că starea de urgență va presupune doar măsurile absolut necesare astfel încât drepturile și libertățile individuale să fie cât mai puțin afectate.

Este momentul ca fiecare să dăm dovadă de solidaritate și responsabilitate pentru că limitarea răspândirii virusului depinde în mare parte de acțiunea și comportamentul nostru.

Persoanele care nu respectă măsura izolării la domiciliu sau a carantinei vor fi sancționate ferm, conform legislației în vigoare pentru că astfel de manifestări pun în pericol întreaga comunitate. La fel se va întâmpla și în cazul lansării și difuzării de informații false, care pot crea panică.

În final doresc să mulțumesc tuturor teleormănenilor care au înțeles că responsabilitatea, calmul și implicarea ne pot ajuta să trecem cu bine peste această perioadă.

Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate!

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button