Actualitate

Pregătiți pentru misiuni de căutare-salvare în mediul acvatic

Astăzi, pe râul Vedea, în zona municipiului Alexandria, I.S.U. „A. D. Ghica” al județului Teleorman a organizat un antrenament cu cei care execută misiuni de căutare-salvare în mediul acvatic.

La exercitiu,alături de pompierii militari teleormăneni a participat și echipa de scafandri din cadrul I.S.U. „Vlașca” al județului Giurgiu.

Scafandrul   trebuie să fie permanent gata să intervină la misiunile de salvare din mediul acvatic, să aibă o condiție fizică de excepție și un nivel ridicat de cunoștințe.

Pentru că intervenția scafandrilor și utilizarea bărcilor de salvare este rară,desfășurarea unor astfel de antrenamente speciale este necesară pentru ca subofițerii,conducători de ambarcaț61126916_2408883286014061_3141110502134906880_oiuni  să aibă formate reflexe rapide precum reglarea adâncimii elicei în apă, dispunerea persoanelor pe borduri, capacitatea de încărcare, navigația, plecarea și acostarea, iar în cazul scafandrilor sunt atent urmărite aspectele ce țin de procedeele de căutare-salvare, verificarea permanentă a echipamentului și securitatea salvatorilor

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button