Actualitate

Primăria Plosca, Școala Gimnazială Plosca și Asociația Cultural Artistică ”LIVIU VASILICĂ” au acceptat invitația de a se alătura proiectului ”Tradițiile și obiceiurile românești ne apropie, nu ne separă”

Comunicat de presă

În cadrul ședinței Consiliului Local Alexandria, din data de 27.05.2021, s-a aprobat proiectul de hotărâre privind modificarea și completarea Anexei la H.C.L. nr. 60/27.02.2020 privind asocierea Municipiului Alexandria prin Consiliul Local al Municipiului Alexandria cu Grădinița cu P.P. nr. 6, Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul”, Școala Gimnazială “Ștefan cel Mare”, Colegiul Național “Al. I. Cuza”, Universitatea Valahia-Facultatea de Științe și Inginerie din Alexandria, Asociația Centrul de Resurse al Comunității Talpa, Școala Gimnazială și Primăria Comunei Talpa, inițiat de Ene Ionela, Viceprimarul Municipiului Alexandria, prin referatul de aprobare, pentru realizarea în comun a proiectului “Tradițiile și obiceiurile românești ne apropie, nu ne separă”.

Primăria Plosca, Școala Gimnazială Plosca și Asociația Cultural Artistică ”LIVIU VASILICĂ”, au acceptat invitația municipalității de a se alătura proiectului ”Tradițiile și obiceiurile românești ne apropie, nu ne separă”, prin care ne propunem să promovăm identitatea teleormăneană.

Prin proiectul inițiat în anul 2020 de către Primăria Municipiului Alexandria și susținut de partenerii proiectului, Grădinița cu P.P. nr. 6, Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul”, Școala Gimnazială “Stefan cel Mare”, Colegiul Național “Al. I. Cuza”, Universitatea Valahia – Facultatea de Științe și Inginerie din Alexandria dar și de noii parteneri ai proiectului, Primăria Plosca, Școala Gimnazială Plosca și Asociația Cultural Artistică ”LIVIU VASILICĂ”, se urmărește înlăturarea barierelor imaginare create în mod artificial între rural și urban, între copii și tineri de la țară și copii și tineri de la oraș, prin cunoaşterea, valorificarea, preluarea şi transmiterea tradiţiilor, obiceiurilor și datinilor din zonele unde trăiesc beneficiarii direcți implicaţi în proiect, prin activități comune desfașurate în comun în toate unitățile implicate și în alte spații, la propunerea partenerilor.

Pentru a urmări activitatea care urmează a fi derulată în cadrul proiectului vă rugăm să accesați: https://www.facebook.com/Teleorman-Obiceiuri-%C8%99i-Tradi%C8%9Bii-108402060767421 .

Precizăm că pentru finanțarea cheltuielilor legate de organizarea tuturor manifestărilor cultural-artistice, sportive și de tineret care se vor desfășura în municipiul Alexandria vor fi alocate sume din bugetul local dar și sume provenite din sponsorizările care se vor încasa pe parcursul anului.

Succes tuturor partenerilor implicați în derularea proiectului “Tradițiile și obiceiurile românești ne apropie, nu ne separă” !

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button