Actualitate

“Prin prevenție,sănătate pentru toți!”Campanie de informare și conștientizare a populației de Ziua Mondială a Sănătății

Cu prilejul celebrării Zilei Mondiale a Sănătății,Direcția de Sănătate Publică a județului Teleorman,organizează în perioada 7-14 aprilie,activități de informare și conștientizare a populației și personalului medical din medicina primară ,cu privire la importanța Acoperirii Universale cu Servicii de Sănătate Preventive.

Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății ,aproximativ jumătate din populația lumii nu are acces la servicii esențiale de sănătate.

Accesul la servicii esențiale de sănătate de calitate și la protecție financiară la accesarea acestor servicii îmbunătățesc sănătatea ,cresc speranța de viață,protejează împotriva apariției epidemiilor,reduc sărăcia ,creeaza locuri de muncă etc.

România se situează pe locul 4 la nivelul țărilor EU28 ,în ceea ce privește rata standardizată  de mortalitate la 100 de mii de locuitori pentru decesele prevenibile.

În România ,40% din povara generală a bolii poate fi atribuită factorilor de risc comportamentali.

La nivel european,în anul 2014 ,cele mai importante probleme erau reprezentate de consumul de alcool episodic excesiv ,53% în rândul bărbaților din România,cel mai mare procent,respectiv obezitatea în rândul adolescenților,care s-a dublat în ultimul deceniu.

La nivel național ,Ministerul Sănătății coordonează campania prin Institutul Național de Sănătate.

La nivel județean,Direcția de Sănătate Publică coordonează campania prin Compartimentul Evaluarea și Promovarea Sănătății,desfășurând activități în parteneriat cu asistenții medicali comunitari,cabinete medicale școlare,medici de familie,iar în zilele  de 8 și 10 aprilie acțiuni stradale în Alexandria și Turnu Măgurele.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button