Actualitate

Prins în timp ce dădea foc la vegetatia uscată.Bărbatul a fost amendat cu 2500 de lei

Aseară, în jurul orei 18.30, pe timpul efectuării unei patrulări, pompierii militari au sesizat că pe raza localității Răzmirești se manifesta un incendiu de vegetație uscată, pe un teren agricol. Ajunși la fața locului, militarii au găsit proprietarul care folosea intenționat sursa de aprindere pentru distrugerea resturilor vegetale.

În cel mai scurt timp, la locul cu pricina a fost solicitat și a ajuns rapid personalul Inspecției de Prevenire din cadrul ISU Teleorman care a sancționat proprietarul, conform prevederilor legale, cu amendă de 2500 de lei. Pentru luarea măsurilor care se impun în astfel de situații, la fața locului a interevenit și un echipaj de poliție.

Conform protocolului de colaborare între IGSU, APIA si GNM, pompierii au luat coordonatele terenurile agricole și le-au transmis instituțiilor menționate pentru aplicarea prevederilor legale din domeniul lor de activitate.

Pentru descurajarea și stopare celor care își incendiază vegetația uscată de pe terenurile agricole, pompierii militari împreună cu polițiștii efectuează patrulări în zonele în care se observă ori sunt anunțate astfel de evenimente.

Potrivit legislației în vigoare, incendierea vegetației uscate este interzisă, acest lucru putând fi sancționat atât de pompieri, cât și de Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură sau Garda Națională de Mediu.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button