Actualitate

Program de perfecționare pentru personalul medical care va prelucra testele Covid-19 în Teleorman

Astăzi ,la Prefectura Teleorman a avut loc o întâlnire de lucru cu medicii și biologii din județ.

Este vorba despre personalul medical,care de luni,  va urma un program de perfecționare pentru testarea Covid-19 la nivelul județului.

Trei medici și doi biologi pleacă la spitalele Victor Babeș și Matei Balș din capitală ,ei urmând a prelucra probele  la echipamentele de testare de la Alexandria și Roșiori de Vede.

Săptămâna trecută a ajuns la Alexandria un echipament de tip RT-PCR ,pus la dispoziție de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (A.N.S.V.S.A.) pentru efectuarea testelor COVID-19.

Spațiul în care se va amenaja laboratorul a fost pus  la dispoziție cu titlu gratuit de o persoană juridică din Alexandria.

Direcția de Sănătate Publică a Județului Teleorman a început  procedura de achiziționare a kiturilor necesare pentru determinarea noului coronavirus.

Totodată, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Teleorman a pus la dispozitie un spațiu din Roșiorii de Vede pentru montarea unui alt echipament de tip RT-PCR pentru efectuarea testelor COVID-19,care va ajunge în zilele următoare.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button