Actualitate

Proiect european pentru siguranța pacienților din Spitalul Caritas, aprobat în Consiliul local

Siguranța pacienților și cadrelor medicale din spitalul Municipal Caritas este o prioritate pentru municipalitatea rosioreana.

Starea de pandemie când unitățile spitalicești din tara au fost suprasolicitate, în principal spitalele care au tratat bolnavi de Covid-19, a scos la iveala numeroase carente privind siguranța pacienților și cadrelor medicale. Exemplul de la Piatra Neamț, când mai mulți pacienți bolnavi de Covid si-au găsit sfârșitul nu de bolnavi, ci în urma incendiului provocat de suprasolicitarea rețelei electrice precare din spital, a pus pe jar autoritățile locale din tara și numai.

După cum se știe, Spitalul Caritas din Roșiorii de Vede, este unitate de linia întâi în tratarea pacienților infectați cu virusul SAES CoV-2, asa încât, municipalitatea a decis sa ia masuri urgente privind siguranța pacienților și cadrelor medicale din aceasta unitate spitalicească.

Astfel, astăzi, în ședința deîndată a Consiliului local, consilierii locali au aprobat in unanimitate proiectul privind siguranța pacienților în spital, un proiect care se va realiza pe fonduri europene și care privește îmbunătățirea și asigurarea măsurilor privind siguranța pacienților și cadrelor medicale din spital, prin refacerea la parametri optimi a întregului sistem care privește suprasolicitarea rețelei electrice.

De asemenea, aleșii locali rosioreni au ales și viitorul președinte de ședința ordinara a CL pentru viitoarele 3 luni calendaristice, în persoana consilierului local PNL, Sorin Scarlat.

 

Marian Amuza

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button