Politic

PSD cere autorităților să sancționeze dur organizarea ilegală a Congresului PNL

Declarație de presă

În condițiile creșterii alarmante a numărului de cazuri Covid-19, organizarea unui congres politic, cu prezența fizică a 5.000 de persoane într-un spațiu închis, constituie o infracțiune deosebit de gravă, care zădărnicește combaterea bolilor și amenință în mod direct sănătatea publică.

În acest sens, PSD somează toate autoritățile responsabile cu verificarea și sancționarea încălcării restricțiilor impuse pentru combaterea pandemiei să aplice cu fermitate legea. Acest eveniment este unul eminamente politic, iar cei care încearcă să-l prezinte ca pe un spectacol cultural sfidează bunul simț și inteligența cetățenilor români, care au fost responsabili și au respectat restricțiile.

Este de la sine înțeles faptul că șefii instituțiilor abilitate care vor tolera astfel de încălcări grave ale legii vor deveni ei înșiși complici.

Dacă autointitulatul Superman sfidează legea, acesta trebuie oprit. Nu există nicio justificare epidemiologică pentru decizia Guvernului de a modifica cadrul legal astfel încât evenimentele culturale în spații închise, la 50% din capacitate, să poată fi organizate la o incidență mai mare decât cea impusă înainte de declanșarea valului 4 al pandemiei.

În Hotărârea din 14 august, evenimentele culturale la capacitate de 50% din sală era permisă până la o incidență de 1,5/1000. Prin Hotărârea din 17 septembrie, cu o săptămână înainte de Congresul PNL (când era clar că Bucureștiul va depăși pragul de 3/1000), s-a permis ca astfel de evenimente să se desfășoare până la 6/1000.

Adrian Gâdea, președinte PSD Teleorman

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button