Actualitate

Recomandări de la IPJ pentru furturile de animale

Comunicat de presă

Având în vedere apropierea sărbătorilor de iarnă și luând în calcul că persoanele predispuse la comiterea de infracțiuni profit de acestea, Inspectoratul de Poliție Județean Teleorman prin compartimentul de Relații Publice face următoarele recomandări:

În timpul nopţii asiguraţi cu sisteme de închidere (lacăte , zăvoare , etc.) uşile grajdurilor sau anexelor gospodăreşti unde ţineţi animalele şi păsările .

Pe cât posibil , în timpul nopţii , asiguraţi iluminatul zonelor unde sunt acestea , dar nu uitaţi , unul sau doi câini de pază vă pot scuti de multe neplăceri .

Animalele nesupravegheate pe păşuni , izlazuri sau pe marginea drumului constituie o pradă uşoară pentru hoţi , nu le creaţi această posibilitate .

Duceţi animalele la păşunat împreună cu ceilalţi săteni şi asiguraţi prin rotaţie paza acestora , iar dacă aveţi posibilitate angajaţi o persoană cunoscută şi serioasă pentru a face acest lucru .

Nu amplasaţi grajdurile sau adăposturile de animale la distanţă mare de locuinţă sau în locuri izolate fără să asiguraţi aza acestora .

Dacă v-aţi hotărât să vindeţi un animal nu-l daţi pe promisiuni , încasaţi banii în momentul vânzării .

Atelajele înhămate lăsate nesupravegheate pe stradă constituie un pericol pentru circulaţia publică , dar şi o tentaţie pentru hoţi.

Când plecaţi de acasă rugaţi vecinii sau rudele apropiate să vă supravegheze locuinţa , procedaţi la fel şi dumneavoastră când aceştia sunt plecaţi.

Solicitaţi şi totodată acordaţi sprijin poliţiei locale pentru prevenirea furturilor de animale şi alte bunuri din gospodăria dumneavoastră .

Anunțați imediat Poliția, atunci când ați devenit victim furtului și depuneți o sesizare, ăn care să descrieți cele întâmplate, la cea mai apropiată secție, sector sau post de poliție.

Planificați-va activitățile zilnice ținând cont de măsurile de siguranță!

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button