Actualitate

Recomandări pentru zilele caniculare!

Comunicat de presă

Avand in vedere temperaturile crescute din aceste zile, Directia de Sanatate Publica Teleorman recomandă populației să asculte sfatul medicilor si să evite deplasările în spații deschise, expunerea prelungită la soare, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor caracteristice sezonului cald și să consume alimente bogate în apa, fructe și legume proaspete, ce aduc un aport crescut de energie, vitamine si minerale.

Sa se asigure hidratarea corespunzatore a organismului, band intre 2,0 – 2,5 l de apa pe zi.

Sa se evite consumul de alcool, grasimi, sare, zahar, tutun si cafea.

În cazul în care este necesară deplasarea în spații deschise, este recomandată folosirea mijloacelor de protecție adecvate – ochelari de soare, palarie/sapca, umbrela, imbracaminte subtire din in si bumbac. Trebuie evitată expunerea prelungita la soare, indeosebi intre orele 11-17.

Specialiștii din sănătate publică recomandă ca persoanele vârstnice, cu boli cronice, în special celor cu afecțiuni cardiace și respiratorii, să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiții de temperaturi ridicate.

În această perioadă, trebuie să se acorde o atenție specială copiilor – aceștia nu trebuie lăsați să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate sau să fie transportați pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător.

Locuințele și spațiile închise de locuit trebuie să fie aerisite corespunzător și dotate cu instalatii de climatizare.

Pentru sanatatea dumneavoastra, informati-va si fiti informati !

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button