ActualitatePolitic

S-a decis taxarea drastică a pensiilor speciale! Senatorul Eugen Pîrvulescu consideră că Parlamentul a decis ceea ce era normal

Comunicat de presă

Zi istorică pentru România. Pensiile speciale au fost taxate drastic de parlamentari, prin vot covârșitor, în situația în care eliminarea acestora a fost respinsă la Curtea Constituțională.
Proiectul legislativ privind impozitarea pensiilor speciale, cu 85 la sută, a fost adoptat, joi, 18 iunie, în Plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului, cu 307 voturi “pentru” și numai un vot împotrivă.

Potrivit proiectului de lege adoptat în Parlament, impozitul se va aplica pentru toate categoriile de pensionari “speciali”, inclusiv pentru magistrați, polițiști, militari și parlamentari.
Președintele PNL Teleorman, senatorul Eugen Pîrvulescu, susține că a votat PENTRU taxarea drastică a pensiilor speciale destinate și parlamentarilor, întrucât, potrivit acestuia, măsura se impunea pentru a se diminua inechitățile sociale, atât de evidente.
Totodată, senatorul PNL, Eugen Pîrvulescu, consideră că Parlamentul a decis ceea ce era normal, firesc și oportun, ceea ce electoratul aștepta de la clasa politică, și îndeosebi de la PNL, și-anume să primeze principiul contributivității, respectându-se, astfel, și decizia CCR.
Prin adoptarea acestui proiect legislativ, PNL a demonstrat, încă o dată, că promisiunile nu sunt vorbe goale, astfel încât proiectul recent adoptat în Parlament va ajunge pe masa președintelui României, spre promulgare.

Biroul de Comunicare al PNL Teleorman

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button