Fotbal

S-au încheiat barajele de liga 2 și 3

La liga a patra mai este o etapă de disputat

Barajele de liga a 2-a și a 3-a s-au încheiat. Configurația ligii a 2-a este deja cunoscuta, cine vine în seria de liga a 3-a, inca nu până la sfârșitul lunii iunie în urma barajelor de promovare în liga 3-a.

Cine va ajunge în seria a 6-liga 3, este întrebarea  multor iubitori de fotbal.

Trebuie precizat că mai este o etapă de disputat la liga 4.

Situația fotbalistica pe județe, din zona fotbalistica 5, este următoarea:

Teleorman, are 1 echipa în liga 2 și 2 echipe în liga 3; Olt, 1 echipa în liga 2 și 2 în liga 3; Arges, 1 echipa în liga 2 și 2 în liga 3, Valcea are 3 echipe în liga 3.

Barajele: Rapid Buzescu (TR)- SCM Rm. Valcea/ Sparta Rm.Valcea (VL). Aici este clar, reprezentanta județului Vâlcea, indiferent care va fi, câștiga barajul și Valcea cumulează 4 echipe în liga 3, seria  6. Minerul Costești, chiar dacă intenționează sa se reinscrie ca retrogradat în liga 3, nu se știe daca va primi acceptul FRF, întrucât este pe locul 8 la punctaj între echipele retrogradate. Asa ca Valcea va “defila” în sezonul viitor cu 4 echipe, posibil în aceeași serie cu Sporting Roșiori. Viitorul Daesti, Flacăra Horezu, Cozia Călimănești, SCM sau Sparta Rm. Valcea (nou promovata).

Oltul, are 1 echipa în liga 2, 1 în liga 3, Petrolul Potcoava și sigur pe retrogradata Vedita Colonesti care va fi sigur invitata de FRF să participe și anul viitor în liga 3, seria cu Sporting, întrucât sta bine la punctaj între echipele retrogradate, locul 2, după Avicola Borcea.

Astfel că Oltul rămâne cu 2 echipe certe în această serie și, posibil, Oltul Curtisoara, echipa care trebuie sa treacă la baraj de reprezentanta Argeșului Speed Academy Pitesti sau ARO Câmpulung.

La Arges, în prezent sunt una în liga 2 și 2 în liga 3, Muscelul Elite Câmpulung și Unirea Bascov. După cum se știe, Bradul s-a retras din competiție.

La Doj,  la nivel de liga 3, 2 echipe, CSU Craiova 2 în seria aceeași serie cu Sporting Roșiori și ACSO Filiași în seria 7. Barajul pentru promovare aduce față în față Recolta Gura Sutii (DB)- FCU Craiova2 (Mitiltelu)/ Metropolitan Isalnita (DJ).

 

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button