Actualitate

Sancțiuni contravenționale în valoare de 13.825 lei aplicate de polițiștii teleormăneni

Comunicat de presă

În ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au continuat acțiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conștientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.825 lei.

Cele mai multe au fost aplicate pentru nerespectarea vitezei legale, respectiv 17 sancțiuni contravenționale.

Totodata, a fost reținut 1 permis de conducere .

Se recomandă tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări, mai ales în condiții meteo ce limitează vizibilitatea sau aderența la carosabil

 

În data de 18 noiembrie, în timp ce executau atribuțiile de serviciu pe raza municipiului Alexandria, județul Teleorman, polițiștii au depistat un bărbat în vârstă de 47 ani, din comuna Mereni, județul Teleorman, în timp ce conducea un autovehicul, deși se afla sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul alcooltest, rezultatul a indicat o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, urmând a se da soluție legală prin Prachetul competent.

În data de 18 noiembrie, în timp ce executau atribuțiile de serviciu pe raza comunei Călmățuiu, județul Teleorman, polițiștii au depistat un bărbat în vârstă de 37 ani, din municipiul București, conducând un autovehicul sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul alcooltest, rezultatul a indicat o valoare de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde a refuzat recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, urmând a se da soluție legală prin Prachetul competent.

 

 

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button