Actualitate

Săptămâna Educației Globale în școli

"Este lumea noastră, sa acționăm împreună", tema de anul acesta

În perioada 15-21 noiembrie 2021, se desfășoară în unitățile de învățământ din județul Teleorman Săptămâna Educației Globale, moment de referință al Programului european „Educația globală”. Educația globală este o abordare pedagogică care încurajează perspectivele multiple și renunțarea la stereotipuri, bazându-se pe o abordare centrată pe elev pentru a promova o conștientizare și un angajament pentru un stil de viață sustenabil în rândul tinerilor.

În fiecare an, în cea de-a treia săptămână a lunii noiembrie, unitățile de învățământ derulează activități pe o temă propusă, în anul 2021, tema propusă la nivel european fiind „Este lumea noastră, să acționăm împreună!”

În județul Teleorman, în aproape toate unitățile școlare, elevii alături de cadrele didactice au participat la activități deosebit de interesante, în care imaginația, creativitatea, bucuria de a se implica, de la mic la mare, au fost elementele cheie. Intenția participanților este să contribuie la conștientizarea nevoii de solidaritate și de valorizare a diversității în mediul școlar și nu numai. Toate aceste activități au fost promovate pe site-ul oficial Global Education Week și pe rețelele media.

Elevii din județul nostru au participat la proiecte, activități practice, seminarii, prezentări, workshopuri, acțiuni ecologice, de reciclare, toate contribuind la sensibilizarea tinerei generații pentru a avea o lume mai bună și mai responsabilă față de mediu, dar și față de semeni.

Săptămâna Educației Globale 2021 a reprezentat pentru elevii și cadrele didactice din Teleorman încă o ocazie de a promova dialogul, solidaritatea și schimbarea prin educație.

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button