ActualitateSocial

Șapte curți inundate la Zimnicea,în urma precipitațiilor abundente

În urma precipitațiilor abundente înregistrate recent în zona orașului Zimnicea, 7 curți au fost inundate, apa amenințând să pătrundă în locuințe.

Pentru evacuarea acesteia și restabilirea stării de normalitate, la fața locului acționează două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului Zimnicea, un echipaj de la Detașamentul Alexandria și o echipă a SVSU Zimnicea, cu patru motopompe transportabile.

Cele șapte gospodării inundate se află pe străzile Cuza Vodă (2 curți), Agricultori, Speranței, Romană, Ștefan cel Mare și Apusului.

Conform informaților primite de la operatorul de distribuție a energiei electrice,  șase echipe tehnice acționează pentru remedierea problemelor apărute la cinci localități (Bujoru, Pietrosani, Bragadiru, Costesti și Vanatori), cu un număr de aproximativ 3955 de abonați afectați,transmite ISU Teleorman .WhatsApp Image 2019-05-20 at 19.49.52WhatsApp Image 2019-05-20 at 19.45.18

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Teleorman recomandă:

-pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, recomandăm cetățenilor ca pe timpul căderilor de grindină și vijeliilor să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția, iar pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii, să parcheze autoturismele în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Având în vedere posibilitatea averselor cu caracter torențial, îndemnăm populația din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării apei.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button