Actualitate

Scenariile pentru începutul de an școlar, conform hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman

Comunicat de presă

În urma propunerilor înaintate de către consiliile de administrație ale unităților de învățământ și avizate de Inspectoratul Școlar Județean, comitetul județean pentru situații de urgență Teleorman a emis hotărârea privind scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ din județ, valabil pentru începutul de an școlar 2020-2021.

Astfel, conform acestei hotărâri, se înregistrează următoarea situație:

273 unități de învățământ (PJ sau structură) în Scenariul 1: participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară

64 unități de învățământ (PJ sau structură) în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

11 unități de învățământ (PJ sau structură) și două unități de învățământ conexe (Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională și Clubul Copiilor Zimnicea) în Scenariul 3: participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ au adoptat propunerile în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate la nivel național de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică (comunicată în data de 7 septembrie), de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Potrivit respectivei analize, la nivelul județului Teleorman, în doar 9 localități numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, se situează între 1 și 3 la 1.000 de locuitori și nu există localități în care numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, să fie mai mare sau egal cu 3 la 1.000 de locuitori.

Reamintim că, potrivit Ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button