Actualitate

Serviciul Rutier Teleorman actionează pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere

În ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere şi conştientizării de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie, fiind aplicate 34 de sancțiuni contravenționale în valoare 16955 lei.

Pe parcursul desfășurării actiunii au fost reținute 3 permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare.

În urmă cu câteva zile si polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roșiorii de Vede au organizat și efectuat o acțiune pe raza municipiului, având ca scop depistarea conducătorilor auto care nu respectă regulile privind starea tehnică a autovehiculelor, în colaborare cu reprezentant RAR, fiind aplicate 30 de sancțiuni contravenționale în valoare de 7105 lei.

Au fost retrase 7 certificate de înmatriculare și a fost reținut un permis de conducere.

Toate acestea, în timp ce, la nivelul întregii țări, Poliția Română a desfășurat ,timp de trei zile, o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere.

Toate radarele au fost scoase pe șosele și autostrăzi pentru depistarea celor care depășesc viteza legală.

S-au  folosit echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospeciale, și cinemometrele portabile model TruCAM.

Pe lângă acestea, s-au utilizat și aparatele etilotest, etilometru și drugtest pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În primele 5 luni ale acestui an, viteza a generat 17% dintre accidentele rutiere grave înregistrate în țara noastră, ocupând locul trei în ierarhie, cu 470 accidente (cu 104 mai puține decât în perioada similară a anului trecut), soldate cu decesul a 118 persoane (cu 32 mai puține decât în perioada similară a anului trecut) şi rănirea gravă a altor 499 (cu 119 mai puține decât în perioada similară a anului trecut).

 

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button