Actualitate

Sfântul Maslu cu Episcop oficiat, duminică,la Mănăstirea Coșoteni

Slujba va fi oficiată în aer liber, la Altarul de vară al Mănăstirii

Sfântul Maslu cu Episcop va fi oficiat, duminică, 12 iulie, ora 18.00 la Mănăstirea Coșoteni de lângă Roșiori de Vede.

Există deja o tradiție de câțiva ani, ca în a doua duminică a fiecărei luni din an, la Mănăstirea Coșoteni de lângă Roșiori de Vede, să fie oficiată Taina Sfântului Maslu. Aceasta, este o slujbă prin care Biserica se roagă pentru cei bolnavi, dăruindu-le harul tămăduirii, al iertării păcatelor prin ungerea cu untdelemn sfinţit însoţită de rugăciunea preoţilor.

Denumirea de maslu este de origine slavă: „maslo” care înseamnă „untdelemn”, dar se mai foloseşte denumirea de „eleoungere” – adică „ungere cu untdelemn”.

“Duminică seara, începând cu ora 18.00, Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, va veni în mijlocul nostru, aici la Coșoteni, pentru a oficia Taina Sfântului Maslu care este taina vindecării bolilor și a iertării păcatelor iar mai apoi va citi rugăciunea pe care o citeşte arhiereul sau preotul, pentru iertarea tuturor păcatelor celor de voie şi a celor fără de voie şi pentru tot jurământul şi blestemul. Invităm așadar, alături de noi pe toți cei care citesc acest material și pe toți cei care urmăresc cu mult interes InfoExpres TV”. – protos. Ciprian Florea, Starețul Mănăstirii Coșoteni.

Slujba va fi oficiată în aer liber, la Altarul de vară al Mănăstirii, cu respectarea îndrumărilor bisericești și a regulilor impuse de autorităţi în perioada stării de alertă, ca urmare a măsurilor de prevenție şi limitare a răspândirii noului coronavirus.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button