Actualitate

Sigilarea molarului de 6 ani! Campanie gratuită desfășurată de Primăria Alexandria prin Centrul de Profilaxie Orodentară

Începând cu data de 4 noiembrie 2019 ,Primăria municipiului Alexandria,prin Centrul de Profilaxie Orodentară,desfășoară campania de sigilare a molarului de 6 ani pentru copiii  cu vârste cuprinse  între  6 și 12 ani din toate școlile din municipiul Alexandria.

Proiectul are ca scop evaluarea sănătății orodentare a elevilor din aceasta  categoria de varsta, urmărindu-se creșterea nivelului de educație pentru sănătatea orodentară și implementarea unui comportament sanogen privind igiena orală la copii.

Cei patru molari de 6 ani reprezintă primii dinţi permanenţi care apar la copii în jurul acestei vârste şi au vulnerabilitate crescută la carie.

Sigilarea molarului de 6 ani este o procedură rapidă, nedureroasă, uşor de aplicat, neinvazivă și foarte importantă în dezvoltarea și menținerea unei sănătăți orale corespunzătoare a danturii definitive.

Prin campania desfășurată se urmărește  evaluarea prevalenței afecțiunilor orale la copiii din grupul țintă, evaluarea cunoștințelor, comportamentelor și atitudinilor privind îngrijirile de sănătate orală la copii,evaluarea relației dintre starea de sănătate a copilului, metodele de igienizare și obiceiurile alimentare,determinarea necesarului de intervenții preventive și terapeutice la grupul de copii din categoria de vârstă examinată,optimizarea acțiunilor viitoare ale Centrului, prin introducerea unor activități de educție sanitară și profilaxie adaptate nevoilor copiilor,rezolvarea problemelor constatate la molarul de 6 ani prin tratamente adecvate.

Proiectul cuprinde trei etape și anume, evaluarea tuturor copiilor din grupul țintă,reprogramarea pentru tratamente profilactice la copiii fără probleme constatate,reprogramarea pentru tratamente specifice la copiii care prezintă carii.

Toate activitățile efectuate la nivelul Centrului de Profilaxie Orodentară sunt gratuite și vor contribui la promovarea unui comportament și stil de viață sănătos și la creșterea nivelului de preocupare pentru sănătatea orală la copii și părinți.

Centrul de Profilaxie Orodentară oferă servicii gratuite pentru toți preșcolarii și elevii din Alexandria și funcționează cu 3 medici specialiști, 1 tehnician dentar și 2 asistente medicale.

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button