Siguranța publică, prioritate a poliției teleormănene
Polițiștii teleormăneni atrag atenția bicicliștilor cu privire la necesitatea respectării prevederilor legislative
Poliția teleormăneană acționează permanent în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică, în acest sens fiind efectuate zilnic activități preventive, cu scopul de a reduce infracționalitatea sub toate formele sale.
Astfel, polițiștii rutieri acționează pentru protejarea vieții și integrității fizice ale participanților la trafic, diminuarea numărului și consecințelor accidentelor rutiere, dar și în vederea conștientizării riscurilor la care suntem expuși prin nerespectarea normelor privind circulația rutieră pe drumurile publice.
Având în vedere principalele cauze ale accidentelor rutiere produse pe raza județului în ultima perioadă, polițiștii teleormăneni atrag atenția bicicliștilor cu privire la necesitatea respectării prevederilor legislative, precum și necesitatea echipării regulamentare, atât a lor, cât și a bicicletelor.
Statisticile indică faptul că următoarele cauze, după abaterile comise de bicicliști, care stau la baza accidentelor grave produse de la începutul anului și până în prezent, alte preocupări de natură a distrage atenția în timpul mersului și nerespectarea regulilor privind depășirea, au generat nu mai puțin de patru accidente grave, din 19 – totalul înregistrat.
În perioada 01.05-31.05.2020, polițiștii rutieri au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice nu mai puțin de 195 de permise de conducere pentru depășirea limitelor legale de viteză cu mai mult de 50 km/h.
Totodată, în aceeași perioadă au fost constatate peste 250 de infracțiuni privind siguranța circulației pe drumurile publice și cinci privind portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.
În ultimele 24 de ore, polițiștii teleormăneni au intervenit la aproximativ 90 de evenimente, dintre care peste 70 au fost sesizate prin apel la numărul unic de urgență 112. De la începutul anului și până la 31 mai, polițiștii teleormăneni au intervenit la peste 10.000 de evenimente sesizate prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență – 112, răspunzând în cel mai scurt timp solicitărilor populației.
Pe această cale, poliția teleormăneană reamintește cetățenilor că apelarea numărului unic de urgență 112 în situații care nu reprezintă un pericol pentru viață, proprietate sau mediu produce întârzieri în preluarea apelurilor care anunță urgențe reale. Apelarea falsă poate irosi clipe din viața altei persoane care sună după ajutor, poate împiedica sau întârzia polițiștii să ajungă la un om aflat în pericol și, uneori, acel om poți fi chiar tu.