Actualitate

Sorin Cîmpeanu s-a lepădat a treia zi de propunerea ca directorii de școli să fie votați de profesorii titulari cu normă întreagă. “Dar cine a spus asta?”

Ministrul Sorin Cîmpeanu a negat că ar fi spus  că va lupta “cât poate de eficient” pentru a impune, politic, un sistem de alegere a directorilor din școli prin votul profesorilor titulari cu normă întreagă din școlile respective. Într-o emisiune la Realitatea TV, Cîmpeanu l-a întrebat pe profesorul Dumitru Borțun, “dar cine-a spus asta?”, atunci când acesta i-a reproșat că alegerea directorilor prin vot de către cadrele didactice este “o îndepărtare de principiul conducerii științifice, al managementului”.

Cîmpeanu a nuanțat propunerea inițială până la diluarea aproape în totalitate a ideii. Dacă marți acesta spunea că “vă anunț că voi lupta cât pot de eficient ca alegerea unui director de școală să se facă pe baza deciziei votului profesorilor titulari din școala respectivă, care au normă întreagă”, joi ministrul Educației a negat că ar fi spus așa ceva, după care a explicat spunând “o să reiau” (n.red. ca și cum interlocutorul nu a înțeles) că de fapt ar fi spus că directorul ales prin concurs “pentru a fi acceptat de comunitate, cu o proporție de 10%, spre exemplu, ar fi și pronunțarea cadrelor didactice. Dar este doar o idee alături de multe alte idei”. Cîmpeanu nu a mai pronunțat deloc cuvintele alegere sau vot, ca în zilele trecute.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button