Actualitate

Sute de hectare cultivate cu grâu în Teleorman au fost afectate de secetă

Asa cum era de așteptat, seceta de anul acesta face ravagii și în județul nostru unde câteva sute de hectare cultivate cu grâu au fost afectate în proporție de peste 80 la suta.

Ca urmare a acestui aspect autoritățile au pus în aplicare mecanismul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice. Astfel, la nivelul judeţului nostru s-a instituit procedura care stabileşte modalităţile de constatare şi înregistrare a pagubelor.

Drept urmare, s-au constituit comisiile de constatare a suprafeţelor calamitate şi a gradului de afectare a culturilor, din care fac parte reprezentanţi ai administraţiei publice locale, un reprezentat al APIA şi un reprezentant al Direcţiei Agricole judeţene, evaluează la faţa locului pagubele produse pentru fiecare cultură, pe baza solicitărilor transmise de cultivatorii/producătorii agricoli din zonele afectate autorităţilor locale.

Termenul de depunere a documentaţiilor prin care s-a constatat gradul de afectare a culturilor de factorul de risc-secetă pedologică-este 30 august pentru culturile de toamnă (grâu şi triticale), respectiv 15 decembrie pentru culturile prăşitoare (porumb şi floarea soarelui).

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button