ActualitateSocial

Tarife mai mari la salubrizare cu acordul primarilor din Teleorman

       În scandalul gunoiului dintre Consiliul Județean Teleorman , firma Eco Sud ,care administrează depozitul de la Mavrodin și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Managementul deșeurilor Teleorman “iscat de iminenta epuizare a spațiului de stocare în celula nr 1 s-a găsit o soluție de compromis ,să plătească si populația mai mult ,mai exact cu 11% .

    Dacă cum o lună Consiliul județean susținea sus și tare că Eco Sud are obligația contractuală să construiască noile spații de depozitare a gunoiului în depozitul de la Mavrodin, iar aceștia susțineau că nu au bani și așteaptă finanțare de la CJ , acum intervine Asociația de Dezvoltare Intercomunitară și cu acordul expres al primarilor din Teleorman aprobă majorarea tarifului de salubrizare .Decizia a fost luată în ultima ședință ADI, când a fost ales și președintele asociației, același Mihai Cojocaru.Mai pe înțelesul tuturor, firma Eco Sud este ajutată să ia bani de la populație pentru investiție ,dar cu mâna Polaris-ului singura firmă  în contract direct cu persoanele fizice, juridice si instituțiile din județ .

    Primarii, unii noi, alții cu state vechi ,dar văzuți cu sacii în căruță pentru următorii patru ani,au uitat de cei care i-au ales, așa că i-au mai împovarat puțin făcându-i să scoată bani mai mulți din buzunar pentru gunoi ca să ajute Eco Sud să-și îndeplinească obligațiile contractuale.

    De unde să scoată și firma asta 2 milioane de euro pentru construcția celulei nr.2?? De la fraierii care nu au nici un cuvânt de spus .

    Conform noilor tarife, în mediul rural fiecare persoană va plăti lunar 3.80 lei pentru gunoi, iar în mediul urban 7,75 lei. Așa pune teleormaneanul mână de la mână să scoată gunoiul din impas.

Teodora Ciofalcă

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button